Ontdek de Kleihoogt

Wij zijn er klaar voor!

“Ontdek de Kleihoogt” op zondag 17 september van 10:30 tot 17:00 uur.

Er is van alles te beleven. Loop ook even langs onze stand bij Dierenpension A&A en schrijf je in als (eventueel actief) lid van onze vereniging io.

Tot zondag!

Gebruiksregels Groenzoom

Op maandag 10 juli 2017 vond er voor de tweede keer overleg plaats met de beheerder van de Groenzoom, leden van het gebruikersplatform, een vertegenwoordiger van de Gemeente Lansingerland en 2 vertegenwoordigers van Hondenbelangen Lansingerland (Laurens en Marianne). Onderwerp van dit overleg: het hondenbeleid in de Groenzoom buiten het broedseizoen.

De uitkomst hiervan was zeer positief, vooral dankzij de bemiddeling van de gemeente.  In plaats van te stranden in een discussie over verboden en geboden, zullen we de volgende vergadering verder praten over welk gedrag gewenst is. En dan wordt het breder getrokken dan alleen de hondenbezitter, het zal gaan om alle gebruikers van de Groenzoom. De bedoeling is om deze gebruiksregels op positieve wijze vorm te geven, geen verboden en geboden maar positieve gedragsregels.

Het vervolgoverleg zal plaatsvinden op 21 augustus 2017. In dit overleg zullen we gezamenlijk (de beheerder van de Groenzoom, leden van het gebruikersplatform, een vertegenwoordiger van de Gemeente Lansingerland en 2 vertegenwoordigers van Hondenbelangen Lansingerland) vaststellen welke gedragsregels noodzakelijk zijn om natuur en recreatie naast elkaar te laten bestaan in de Groenzoom en tevens de diverse doelstellingen in het gebied te kunnen waarborgen. De voorbereidingen hiervoor zijn al gestart.

Verder zijn wij naarstig op zoek naar leden die een bijdrage kunnen leveren aan de voorbereidingen om onze vereniging op te richten of die een expertise/kennis bezitten waar we wat aan hebben inzake bovengenoemde vergadering.

Heb je zin en tijd, meld je dan aan via de mail info@hondenbelangenlansingerland.nl

Tien tips positief hondenbeleid

Met deze 10 punten kan door gemeenten een hondenbeleid worden gerealiseerd dat de positieve kanten van het hondenbezit stimuleert en maakt dat de hond op een harmonieuze wijze deel uitmaakt van de gemeente. Dat is wat wij, Hondenbelangen Lansingerland, ook voor ogen hebben.

Klik hier om de folder te bekijken. Met dank aan de Hondenbescherming.